nedeľa 3. septembra 2017

Perla v Piesku (Tessa Afshar) recenzia




Perla v Piesku (Tessa Afshar) recenzia




Dostala sa ti do ruky táto kniha ? Či obľubuješ biblické romány alebo nie NEVÁHAJ a začítaj sa do príbehov starozákonných mužov a žien, ktorých životné príbehy sú možno až veľmi podobné tým našim.


Tess Afsharová zas a znova nezklamala. Napísala príbeh, ktorý sa dotýka srdca a ukazuje cestu ako nájsť odpustenie a uzdravenie cez pútavý príbeh dvojice Salmona a Rachab.


Do príbehu zapája konkrétne udalosti z Písma ako je napríklad Achanov zločin (Joz 7,1) a samozrejme rozprávanie o Rachab (Joz 6,25), rodokmeň Ježiša v Matušovom evanjeliu (Mt 1,5).

Za čo má autorka u mňa veľké plus.


Túto knihu odporúčam prečítať bez výnimky každej vekovej kategórii od 15 rokov nahor. Verte či nie, ale  ľudom ktorým som ju ja osobne odporučila neoľutovali, že túto knihu vzali do ruky. Už po prečítaní prvej kapitoly, kde malé dievčatko Rachab predáva otec na prostitúciu, aby zachránil svoju rodinu pred hladom, vás príbeh upúta a knihu nepustíte z rúk až kým ju nedočítate do konca a uvidíte Rachab držať v naručí malého Bóza. Nebojím sa napísať, že každučká jedna kapitola ukrýva v sebe originálnosť. Nestane sa vám, že uprostred deja už viete ako sa veci vyvinú, autorka neplytvá slovami, takže len tajne dúfate, že Perla z piesku bude mať zrazu viac strán.


Mne osobne 267-stranový román ukázal, že aj keď Biblia často stručne opíše udalosti, musíme vidieť aj za "záves" za ktorým sa nachádzajú konkrétny ľudia, ich smútok, túžby a sny. A tiež ich prosby, modlitby, ktoré ich predchádzali na každom kroku, im vytvárali krásny vzťah s Izraelským Bohom - Otcom.


Pri čítaní dostanete lekciu starozákonných zvykov, ich slovníka a aj spôsobu obliekania. Možno ich využijete pri ďalšej hodine dejepisu či čítaní Sv. Písma, ktovie ?


Ak ste nováčik v biblických románoch tak rovnako pútavá knižka s podobnou tématikou od inej autorky je aj Vykúpená láska od Francine Riversovej.





























0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

Vyhľadávať v tomto blogu

BTemplates.com

Vitaj !

About